Websites

Bitcoin wallet

Bitcoin kopen is iets waar steeds meer Nederlanders interesse in hebben. Logisch, want de digitale munt is sinds begin 2017 enorm in waarde gestegen.

Op het terras, op kantoor, in de supermarkt: iedereen heeft het ineens over de bitcoin en andere cryptomunten. Als anderen hun inleg drie, vier, vijf of misschien wel tien keer zoveel waard hebben zien worden, dan is het logisch dat je ook wilt profiteren van de hype.

Pas alleen wel op. De waarde van digitale munten schommelt flink. Daarom is het erg risicovol om grote bedragen in bitcoin te stoppen. Doe het alleen met geld dat je wel kunt missen.

Als je hebt bedacht welk bedrag je wilt investeren, is het tijd voor de volgende stap: hoe kom je aan bitcoin? Dat is minder ingewikkeld dan je misschien denkt. Je moet weten waar je bitcoin koopt, hoe je de digitale munten opslaat en hoe je dat zo veilig mogelijk doet.

Online bitcoin wallet

Bij Bitvavo heb je de mogelijkheid tot je eigen Bitcoin wallet. Maar wie is Bitvavo? Het grootste deel van crytocurrencies wordt opgeslagen in offline wallets die van het internet afgesloten zijn zoals de Nano Ledger. Deze manier van opslaan wordt ook wel cold storage genoemd en kan theoretisch niet gehackt worden.

Het opslaan van de vele verschillende cryptocurrencies die Bitvavo biedt is dus veilig, maar je bent zelf uiteraard verantwoordelijk voor de veiligheid van je account. Zorg dus altijd dat je twee-factor authenticatie inschakelt en dat je nooit hetzelfde wachtwoord gebruikt op meerdere plekken.

Voor het storten van euro’s en cryptovaluta worden geen kosten gerekend. Voor het opnemen van euro’s betaal je ook niks. Voor het opnemen van cryptovaluta betaal je uiteraard wel en deze kosten verschillen per digitale munt. Voor de meeste munten betaal je een fee van 2.5% en voor de aan en verkoop van Bitcoin betaal je 1.5%.