Webwinkels

Vlonderplanken

Vlonderplanken worden gebruikt om een terras of vlonder te creëren. Het zijn planken die bedoeld zijn voor gebruik buitenshuis. Ze kunnen de totale uitstraling van een ruimte bepalen, daarom is het belangrijk om een passende en doordachte keuze te maken. Hou bij deze keuze ook rekening met het verouderingsproces en het verweringsproces van de gekozen planken.

Er zijn veel soorten en maten, en dus keuze genoeg. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een plank met een of meerdere ribbels, of een gladde plank. Het meest voorkomend is de plank met reliëf. Ook zijn er verschillende kleuren en meerdere materialen om uit te kiezen.

Waar moet je op letten bij het kopen van hardhouten vlonderplanken?

Het is aan te raden om niet overhaast een buitenvloer aan te schaffen. Handig is om een duidelijk beeld te hebben van uw wensen, en van het stuk dat u wilt bedekken met vloerplanken. Denk hierbij aan vochtigheid, gebruik, wind en de ondergrond. De ondergrond moet bijvoorbeeld een bepaalde stevigheid hebben, zodat uw nieuwe vloer op zijn plek blijft, ook bij veelvuldig gebruik. Er zijn meerdere ondervloeren, let goed op welke voor u van node is.

Een bepaalde dikte van het hout kan uw planken beschermen voor snelle slijtage, of invloeden van het weer. Ook kunnen vloeren uitzetten of krimpen door onder andere droogte en vochtigheid.

https://www.hardhoutdiscount.nl/vlonderplanken