Hondenproducten

Honden Shampoo

Het overkomt elke hondeneigenaar weleens, dat een hond in iets smerigs zoals poep of modder gaat liggen rollen. Of dat je hond verkoeling zoekt in een smerige sloot. Het is dan ook niet zo gek dat je jouw hond graag even in bad wil stoppen of onder de douche. Maar mag een hond wel gewassen worden en hoe vaak?

Honden hoeven niet gewassen worden

Er wordt vaak beweerd dat een hond niet gewassen hoeft te worden. Maar dit is niet waar, want elke hond wordt wel eens vies. Stof, zand en troep hecht zich aan de vacht en huid van je hond, wat ervoor zorgt dat je hond vies ruikt of niet mooi uitziet. Daarnaast kan een vervuilde huid ook nog eens voor jeuk of huiduitslag zorgen.

Maar is het wassen voor de hond slecht voor de hond? Dit wordt wel beweerd, maar als je de juiste producten gebruikt is het juist goed voor de huid en vacht van je hond. De hondenshampoo is speciaal afgestemd op de pH-waarde van de huid van uw hond en voor het gebruik op uw hond. Mensenshampoo (ook baby-shampoo) heeft een sterk ontvettende werking wat de natuurlijke, vetlaag die de huid van uw hond beschermd, helemaal afbreekt.

Ook worden er in mensenshampoo ingrediƫnten gebruikt die absoluut niet geschikt zijn om op hondenhuid toe te passen. Wanneer u altijd een goede honden shampoo gebruikt, heeft uw hond alleen maar voordeel bij een lekkere wasbeurt.